Spoednummer 06 - 1060 0510
071 - 532 6860

Verloskundigen in opleiding

Op het spreekuur zul je naast de verloskundige ook wel eens een verloskundige in opleiding ontmoeten. Afhankelijk van het ervaringsniveau en de opleidingsfase bepalen wij welke handelingen zij mag verrichten tijdens de stage bij onze praktijk. Naast het meekijken of controles uitvoeren tijdens het spreekuur loopt de verloskundige in opleiding ook mee tijdens de diensten en kraamvisites, en begeleidt zij samen met ons de bevallingen. Dit geeft haar de kans praktische vaardigheden op te doen zoals uitwendig onderzoek, inwendig onderzoek en het kind aanpakken bij de geboorte. Je eigen verloskundige (één van ons) is hier altijd bij aanwezig. Verloskundigen in opleiding moeten zich aan dezelfde ethische regels houden als beëdigd verloskundigen. Dit betekent dat zij óók het medisch beroepsgeheim hebben.

Als er een verloskundige in opleiding stage loopt in onze praktijk, wordt dit in de wachtkamer aangekondigd. De VIO voert haar handelingen altijd uit onder toezicht en begeleiding van een van ons. Mocht je toch liever geen verloskundige in opleiding bij je controle of bevalling aanwezig hebben, dan kun je dit aan ons laten weten. Deze keuze zullen we uiteraard respecteren.

Van 8 tot en met 14 januari loopt Meliha met ons mee!

Mijn naam is Meliha Karacetin. Ik ben 18 jaar en kom uit Den Haag. Ik ben 1e jaars student aan de Verloskunde Academie in Rotterdam.
Wat ik heel mooi vind aan dit beroep, is dat je bij een bijzonder moment in iemands leven bent. Ook dat de verloskundige begeleiding en steun geeft.
Vanaf 8 januari zal ik weer één week meelopen met de verloskundigen, in september was ik ook al een week in deze praktijk!
Ik kijk er graag naar uit om deze stage te lopen en heb er veel zin in!