Spoednummer 06 - 1060 0510
071 - 532 6860

Moeders voor moeders

Moeders voor Moeders is een organisatie in Nederland die urine van zwangere vrouwen inzamelt voor het maken van medicatie voor vrouwen die hulp nodig hebben bij het zwanger worden. In de urine van een zwangere vrouw zitten meer en andere hormonen dan bij niet-zwangere vrouwen. Uit de urine wordt een bepaald hormoon gehaald en hier wordt medicatie van gemaakt die wordt gebruikt tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen. Het hormoon dat nodig is voor het maken van deze medicatie is hCG. hCG bevordert de eisprong bij vrouwen en zorgt ervoor dat eicellen die gebruikt worden voor behandelingen om zwanger te worden beter geschikt zijn. Het hormoon in de urine van een zwangere vrouw kan dus helpen om andere vrouwen zwanger te maken.

Je kan meedoen met Moeders voor Moeders als je tussen de 6 en 16 weken zwanger bent. Aanmelden kan vanaf de 5e week tot en met de 11e week.
Als je meedoet met Moeders voor Moeders ontvang je twee kratjes met elk 4 flessen waar je je urine in kan opvangen en bewaren. De chauffeur die de flessen wekelijks komt omwisselen rijdt in een normale (anonieme) auto. Het zal dus in de buurt niet bekend worden dat je zwanger bent.

Meer informatie over Moeders voor Moeders kun je lezen op de website, klik hier.  Je kunt ook bellen met het gratis telefoonnummer 0800-0228070.

Wanneer je je aanmeldt voor je zwangerschap zullen wij altijd vragen of je interesse hebt om mee te doen met Moeders voor Moeders. We kunnen je gegevens dan vrijblijvend doorgeven aan de consulente van de regio Kaag en Braassem.