Spoednummer 06 - 1060 0510
071 - 532 6860

Zwangerschapscursussen


Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende cursussen te volgen. Er zijn heel veel verschillende cursussen, van bewegen tijdens de zwangerschap tot individuele opvoedkundige begeleiding. Hieronder een overzicht van de verschillende cursussen hier in de omgeving.

Zwangerfit

 

Zwangerfit is een cursus gegeven door de speciaal opgeleide oefentherapeute Neeltje Swarte. Neeltje is oefentherapeute en begeleid veel zwangere. Zij heeft veel ervaring met zwangerschapsklachten in het bekken en kan hier tijdens de zwangerfit cursus heel precies op in gaan. De zwangerfit lessen worden gegeven op dinsdagavond in de Brede school Kaskade in Roelofarendsveen. Voor aanmelden en meer informatie kun je emailen naar zwangerfitroelofarendsveen@gmail.com

Zwangerschapsyoga

 

Bij de cursus zwangerschapsyoga is de yoga les speciaal aangepast op de zwangerschap. Naast de Yoga oefeningen wordt er ook ingegaan op voorbereiding op de bevalling. Op dit moment is bij de Yoga-touch studio in Roelofarendsveen geen zwangerschapsyoga. De dichtstbijzijnde cursus voor yoga tijdens de zwangerschap is in Leiderdorp bij de yogastudio van Alina. Klik hier voor de website van Alina.

Mom in balance

 

Mom in Balance biedt total body workouts buiten die in samenwerking met bekkentherapeuten en gynaecologen zijn ontwikkeld voor zwangere vrouwen die tijdens hun zwangerschap actief willen blijven bewegen, en na de zwangerschap weer snel terug in vorm willen komen en blijven. Ook in Roelofarendsveen is er een een groep! Klik hier voor meer informatie.

Zwangerschapsgymnastiek (via Activite)

 

In de cursus zwangerschapsgymnastiek leer je ontspannings- en ademhalingsoefeningen en worden er oefeningen gedaan gericht op het verbeteren van de algehele conditie. Daarnaast wordt er praktische informatie gegeven over wat er tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamperiode met/in uw lichaam gebeurt.

De cursus wordt op woensdagavond in het Hof van Alkemade te Roelofarendsveen gegeven door de docente Perry van der Voet, fysiotherapeut. De cursus bestaat uit 10 lessen (incl. 2 partneravonden) in vaste, kleine groepen van maximaal 10 deelnemers.
Klik hier voor meer informatie.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding (In Leiden)

 

Tijdens haptonomische zwangerschapsbegeleiding leer je het ongeboren kind al voor de bevalling beter en bewuster kennen. Je wordt bewust van het contact met het ongeboren kind en gaat hiermee aan de slag. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is individueel of samen met de partner. Klik hier voor meer informatie.

Zwangerfit – Nagym

 

Ook oefentherapeute Neeltje Swarte geeft een cursus nagym voor het herstel na de bevalling. De cursus is iedere dinsdagavond om 20.15 uur in de Brede school Kaskade te Roelofarendsveen. Voor meer informatie mail naar: zwangerfitroelofarendsveen@gmail.com.

Belangrijk: Het volgen van een zwangerschapscursus is geen vervanging voor de informatie die je van ons op het spreekuur ontvangt. Gedurende de zwangerschap zullen wij je/jullie ook voorbereiden op de bevalling en bespreken we jullie wensen en verwachtingen. Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen!